2 uur gratis parkeren in centrum Papendrecht


9 januari 2018 - strong>Vanaf 1 januari 2018 parkeert u de eerste twee uur gratis in de parkeergarages Meent en Overtoom. Na het tweede uur geldt het oude tarief. Deze maatregel is mogelijk geworden door de gezamenlijke inzet van vastgoedeigenaren, winkeliers, supermarkten en gemeente.

 

De ondernemers en vastgoedeigenaren zijn verheugd dat op 14 december  de gemeenteraad heeft ingestemd met het vaststellen van een Bedrijven Investeringzone (BIZ) voor het centrum van Papendrecht. Met de BIZ kunnen  in het centrum gezamenlijk projecten bekostigd worden om het centrum van Papendrecht te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Een van de projecten is het mogelijk maken van gratis parkeren. Naast een bijdrage vanuit de BIZ leveren ook de drie supermarkten in het centrum een financiële bijdrage om deze gratis uren mogelijk te maken. Wethouder Marco Hoogland: “Geweldig dat we de stap kunnen zetten om de eerste uren gratis aan te bieden. Gratis parkeren draagt veel bij aan een gastvrij centrum van Papendrecht.”

 

Nu de raad besloten heeft om de BIZ te faciliteren, kan gestart worden met een draagvlakmeting onder alle betrokken winkeliers en vastgoedeigenaren. Rond 8 januari ontvangen zij een informatiepakket om hun stem uit te brengen. Alleen bij voldoende steun kan de BIZ daadwerkelijk opgericht worden. Bjorn van Dijl, voorzitter Stichting BIZ Papendrecht Centrum; “Samen met de gemeente hebben we vertrouwen in de uitkomst en daarom voert de gemeente het gratis parkeren in per 1 januari”.

 

Wethouder Anouk van Eekelen, nauw betrokken bij de ondernemers, reageert eveneens positief: “Fantastisch om te zien dat winkeliers en  eigenaren nu gezamenlijk de verantwoordelijk nemen voor een aantrekkelijk winkelgebied.”

Delen op social media