Next Real Estate ondertekent contract met Brakel Atmos voor renovatie kantoorpand Poortugate


17 februari 2017 - Zeer duurzame renovatie glazen gevels en daken atrium
Maurice Verkerk van Next Real Estate ondertekende op de Bouwbeurs het contract voor de renovatie van kantoorpand Poortugate in Poortugaal. Het gaat om een uiterst duurzame renovatie van het atrium.

Het kantoorgebouw in Poortugaal heeft een oppervlakte van 6507 m². Het gebouw heeft een groot glazen atrium dat 25 m breed, 20 m lang en 20 m hoog is. Op dit moment zijn de glasconstructies voorzien van enkele beglazing. De renovatie staat echter in het teken verduurzaming.

Verhoging comfort atrium én duurzaamheid
De huurders klaagden in de winter en zomer veel over het comfort van het atrium. Next Real Estate vroeg Brakel Atmos niet alleen te zoeken naar een oplossing voor dit probleem maar ook te onderzoeken hoe het atrium zo energiezuinig mogelijk gerenoveerd kon worden.

Triple beglazing en BIPV
De oplossing werd gevonden in een volledige vervanging van het glazen dak en dit glasdak te voorzien van zonwerend triple glas. Aan de zonzijde zijn in deze beglazing zonnecellen geïntegreerd, BIPV (Building Integrated PhotoVoltaics).
De glazen gevel wordt voorzien van een isolerende beglazing. Daarnaast worden er voor brandveiligheids- en ventilatiedoeleinden Brakel® Ventria uitzetramen in het dak en Brakel® Estra TG Top glazen lamellenroosters in de gevel toegepast. Deze worden op basis van de actuele weersomstandigheden volledig automatisch (via het GNV/ANV-besturingssysteem) open of dicht gestuurd, zodat er een optimaal comfort in het atrium bereikt kan worden.

Kortom: na de renovatie zal het atrium een ruimte zijn waarin het zeer prettig vertoeven is.

Delen op social media