Winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente blij met BIZ


26 januari 2018 - De BIZ (de bedrijveninvesteringszone) is een feit. Ondernemers en vastgoedeigenaren stemden met tweederde meerderheid voor invoering hiervan. Het college is verheugd en feliciteert alle partijen die aan de realisering hebben bijgedragen. De BIZ maakt onder andere het gratis parkeren mogelijk in de parkeergarages De Meent en Overtoom. Ook ontstaat meer ruimte voor andere initiatieven om het winkelcentrum samen aantrekkelijker te maken.

Wethouder Anouk van Eekelen: ‘Ik vind het geweldig om te zien hoe enthousiast winkeliers en pandeigenaren hebben samengewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben hier heel blij mee, want het is een belangrijke impuls voor ons centrum die zeker zal leiden tot meer bezoekers en voor de winkeliers dus meer omzet. We zijn zo samen op de goede weg met ons centrum’.

Met de BIZ kunnen in het centrum gezamenlijk projecten bekostigd worden om het centrum van Papendrecht te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Bjorn van Dijl, voorzitter ondernemersvereniging De Meent: “Ik ben heel blij dat een ruime meerderheid van de ondernemers, en ook het vastgoed, er voor kiest de handen ineen te slaan en samen te werken aan de toekomst van ons centrum.”

De BIZ heeft tot doel om het centrumgebied economisch te versterken. Enkele voorbeelden: sterke samenwerking tussen ondernemers en vastgoedeigenaren, vermindering van leegstand door actieve acquisitie, het versterken van marketing en promotie, evenementen en het verfraaien van het straatbeeld. Johan Weeber van NEXT Real Estate, namens de eigenaren: “Super dat nu alle vastgoedeigenaren met álle winkeliers verenigd zijn om het centrum te versterken”.

Een van de doelstellingen – de eerste twee uur gratis parkeren in de parkeergarages van 1 januari 2018 – is reeds gerealiseerd. De supermarkten Dirk van der Broek, Jumbo en Lidl dragen daar ook aan bij. Wethouder Hoogland: “Het is geweldig dat er draagvlak is voor de BIZ. Een hele belangrijke doelstelling – het eerste twee uur gratis parkeren in de garage – heeft zijn kracht al bewezen. De eerste weken van januari 2018 hebben de parkeergarages al gemiddeld 40% meer bezoekers mogen ontvangen”.

Het centrum van Papendrecht is het eerste winkelgebied in de regio dat een dergelijk samenwerkingsverband aangaat.

Delen op social media